“Stilte is niet de afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.”

(Tao Meng)

Ervaar de weldadige werking van klankschalen

In onze drukke samenleving vinden we het lastig om de omschakeling tussen activiteit en rust te maken. Hierdoor ligt ziekte, stress en burn-out op de loer. Kom heerlijk ontspannen tijdens een klanksessie met Oosterse klankschalen in de vorm van een klankbad (met andere klankinstrumenten), een stilte- of gesproken meditatie met klankschalen of tijdens een individuele klankschalen massage.

Wat mag je er van verwachten

De uitwerking van de klankschalen is diepgaand. Vrijwel iedereen ontspant zodra de schalen worden aangeslagen. Men komt in een toestand van diepe ontspanning waarin een gevoel van innerlijke stilte of ruimte kan worden ervaren. Dit kan zich uiten in het ervaren van geluksgevoelens, ‘thuiskomen’ of van gevoelens van heelheid.  Door de ontspanning krijgt het eigen helende vermogen van het lichaam meer ruimte.

Stiltemeditatie

Voor de Stiltemeditaties stel ik (Carine) mijn coachruimte puurkompassie.nl kosteloos beschikbaar. De meditaties zijn op de 2e ZONDAG van de maand vanaf 20:00 uur. Vooraf graag aanmelden. Lees meer…

VIP Klankbad voor 2

Verras je beste vriend(in) met een weldadig en ontspannend duo klankbad. Samen genieten van de warme klanken van Oosterse klankschalen.

Dat kan op afspraak in Oegstgeest.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Tarief is afhankelijk van de duur. Mogelijk vanaf 60 minuten, per kwartier te verlengen.

60 min (2 pers)  € 77,=

Meditatie is van levensbelang (niets zweverigs aan)

Het is van belang dat er naast de hectiek van alledag ook ruimte is om onze ‘mind’ leeg te maken door momenten van ontspanning en meditatie. Meditatie is goed voor bijna alles net als slapen, eten en in beweging zijn. Het vergroot de concentratie, het verbetert het geheugen en het vermindert angst en chronische pijn. Een klanksessie is een natuurlijke ingang om dit proces te ondersteunen. De weldadige werking van klankschalen berust op resonantie. We kunnen geluid en trilling op verschillende manieren waarnemen. Klank is geluid dat we horen, energie die we voelen, en soms ervaren we ook kleur bij het waarnemen. Hierdoor ervaren we klank door het hele lichaam.

Klankmassage

Liggend op een behandeltafel ontvang je met je kleding aan de klankmassage. De tonen en trillingen  van klankschalen en gong nemen je mee op een ontspannen droomreis. 

Lees meer over het aanbod..

Klankbad / ligconcert

Elke 3e zaterdag van de maand is er ’s middags een heerlijk rustgevend klankbad in Yogacentrum Leidse Hout. Een ligconcert met Oosterse klanken, klankschalen en andere klank instrumenten.

Lees meer..

Nieuwsgierig naar ervaringen

Onderaan deze pagina staan reacties van eerdere deelnemers.

Het is het prettig als de luistersessies in een rustige en besloten omgeving plaatsvinden. Met dit alles wordt rekening gehouden bij het uitzoeken van de locatie voor georganiseerde groepssessies (zie Agenda). Het Koetshuis van Yogacentrum Leidse Hout nabij Oegstgeest is een van de favoriete en krachtige natuurplekken voor ons aanbod.

Begeleide meditatie

Bij een begeleide meditatie met klankschalen ‘spelen’ we met verschillende meditatievormen. Gun jezelf een reboost en schep innerlijke ruimte voor nieuwe inzichten.

Op dit moment zijn er nog geen data gepland. Wel is het mogelijk om bij een klein gezelschap in overleg een datum te plannen.

Klankschalen & Gong Specials

Klankbelevenissen worden in verschillende vormen aangeboden: individueel of in groepsverband, ontspannend  of activerend, bij levensvreugde of verdriet, gepland of op verzoek…

Samen creëren we jouw uw unieke klankbelevenis.

Zou je een klanksessie tijdens een bijzondere gelegenheid, met vriendinnen of een evenement op locatie willen laten verzorgen? Aarzel niet, daar kan je mij vrijblijvend voor benaderen, er is zoveel mogelijk.  Lees meer…

12 Reacties

 1. Edith

  Welch wunderbares Erlebnis! Carine erschafft mit ihren Klangschalen sphärische Klänge, die zu tiefer Entspannung einladen und mich aus dem stressigen Alltag in mir bisher unbekannte Klangwelten entführten! Durch ihre ruhige, achtsame Art habe ich mich in guten Händen gefühlt. Die Räumlichkeiten im Grünen sind perfekt für ihr Angebot geeignet! Danke für diese besondere Klangreise!

  Antwoord
 2. Lenie Knetsch

  Hartelijke dank Carine voor de heerlijke nieuwe ervaring tijdens jou klankschalenbad. De ruimte alleen al was zeer rustgevend in de Leidse Hout. Deze totale ontspanning en aandacht wens ik iedereen toe.

  Antwoord
 3. Marguerite

  De winter afgesloten met een heerlijke klankschalensessie van Carine. Wat een zalige locatie. En heel fijn hoe haar klanken me helpen te horen wat m’n innerlijk me te vertellen heeft. Nu op naar de lente! Ik haak graag weer aan bij een volgende sessie.

  Antwoord
 4. M.D.

  Wat was het heerlijk zaterdag.
  Het was zo bijzonder helend voor me, deze warm begeleide klankbeleving. Ontspannen en niets doen om juist daar te komen waar ik het oorspronkelijker Zijn al een beetje kon gaan voelen. Een verademend bad, zo liggend reizen op allerlei kleuren klank. Het voelde tezelfdertijd ook heel harmonieus om dat zo in een groep te doen. En… caring Carine, dank nog voor de heerlijke chocolat met thee.

  Antwoord
 5. Helen

  Nieuwsgierig kom ik binnen…
  De klanken stromen bij me binnen, raken me en zorgen voor ontspanning en verzachting. Dank je wel Carine voor dit warme klankbad en de innerlijke rust die ik als een kadootje mee naar huis neem.
  Ik kom zeker nog een keer!

  Antwoord
 6. Sylvia

  Wat heerlijk om even helemaal niets te hoeven en in diepe ontspanning te verzinken bij de heerlijke tonen van de klankschalen. Dank Carine!

  Antwoord
 7. Hans Hogenboom

  Vandaag weer een heerlijk ontspannen klankbad mogen meemaken op de prachtige locatie in het Leidse Hout. Ik kijk weer uit naar de volgende keer?

  Antwoord
 8. Patricia

  Dank Carine voor de mooie meditatie met klankschalen. Je doet het met heel veel passie en gedrevenheid. Mooie locatie! Ik kijk al uit naar de volgende sessie!

  Antwoord
 9. Els

  Met veel plezier kijk ik terug op mijn eerste klankbad bij Carine. Genieten van bijzondere klanken en mooie teksten in een prettige en rustige omgeving. Dit alles onder de bezielende begeleiding van Carine. Heerlijk ontspannen kwam ik er vandaan. Ik kijk al uit naar de volgende keer!

  Antwoord
 10. Marjoke

  Bedankt Carine, voor dit heerlijke klankbad. Ik was helemaal ontspannen en heb nog heerlijk kunnen nagenieten. Ik kom zeker nog eens terug.

  Antwoord
 11. Moniek

  Afgelopen zaterdag heb ik het klankbad van Carine in ‘t mooie Leidse Hout mogen beleven. Het was genieten! Een heerlijk ontspannend uur voor jezelf. Carine doet dit werk met veel bezieling en warme aandacht. Een aanrader! Tip voor de cursist: zorg ervoor dat je na het klankbad thuis tijd inruimt om na te genieten met een kop thee op de bank.

  Antwoord
 12. Hans

  Wat een prachtig aanbod voor deze luistersessies met klankschalen!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief ontvangen?
Inspiratie per nieuwsbrief ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws...

Nog 1 stap te gaan: Activeer uw inschrijving via de email in uw mailbox